Mladí hasiči soutěžili v Cítolibech

Redakce 2013-04-10 00:45:00

Cítoliby – Branného závodu všestrannosti se v sobotu zúčastnili mladí hasiči z okresu Louny a několika obcí Ústeckého kraje v Cítolibech. Devětadvacet pětičlenných hlídek na trase od hasičské zbrojnice, kolem bažantnice a školy zpět absolvovalo devět disciplín. Každý malý hasič musel prokázat své znalosti ve zdravovědě, poznání hasicích přístrojů a technických prostředků, vázání uzlů či topografii. Další z disciplín byla střelba ze vzduchovky, slalom se žebříkem, chůdy a kuželky.  Hasiči soutěžili v třech kategoriích, přípravka, mladší žáci a starší žáci. Více snímků ze závodu najdete zde.

Nejvíce, šestnáct hlídek, do závodu vyběhlo v kategorii starších žáků. Pohár pro vítěze putoval do Domoušic, jejichž hlídka doběhla do cíle nejrychleji, a to za 27:39 minuty, a s nejmenším počtem trestných bodů. Jen o pár minutek pomalejší byli domácí Cítoliby a na třetím místě se umístilo družstvo z Hřivic. Kategorie mladších žáků měla deset družstev, z nichž nejúspěšnější byly Cítoliby, druhé místo obsadili hasiči z Domoušic a třetí příčka patřila družstvu z Obrnic. V přípravce, v níž soutěžily děti narozené od září roku 2006, běžely stejnou trasu tři hlídky. Nejúspěšnější byli malí z Obrnic, druhou a třetí příčku obsadila dvě domácí družstva. Nejvíce mladých hasičů přijelo z Domoušic a závodili ve čtyřech hlídkách. Každé družstvo od organizátorů SDH Cítoliby obdrželo při vyhlášení výsledků věcné ceny, první tři úspěšní z každé kategorie pohár a medaile. Ty vyrobily děti z místní mateřské školy ze dřeva.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video