Svátek práce oslaví s Chrámovým letňákem

Veronika Salášková 2013-04-16 15:30:00

Žatec – Soutěž o název pro nové pivo, již vyhlásil žatecký Chrám chmele a piva, přinesla své ovoce. Sešlo se na dvě stě návrhů přibližně od stovky účastníků. Vítězné jméno „Chrámový letňák“ se objevilo rovnou ve třech návrzích. Soutěž tak má tři vítěze.

Lehčí a méně chmelené pivo bude určeno pro ulehčení krytí potřeby pitného režimu v teplém období roku. Uvažuje se o jeho prodeji nejen v chrámové restauraci U Orloje, ale také na novém žateckém koupališti v parných dnech. „Nové pivo je zároveň součástí podpory nového image Žatce v rámci rozvoje turistických aktivit,“ sdělil Jaroslav Špička, ředitel Chrámu chmele a piva. Chrám se rozhodl zapojit do vzniku piva místní obyvatele a uspořádal bleskovou soutěž o pojmenování nové desítky. Od 15. března, kdy soutěž začala, se do konce března sešlo asi dvě stě návrhů.
„Podmínkou pro výběr konečného názvu byla prostá úvaha – název musí být jednoduchý, musí vyjadřovat vztah k letnímu období a naznačovat, že pivo bude lehké – tedy méně stupňovité. Výběr z mnoha kvalitních návrhů byl složitý,“ popsal ředitel Špička průběh hodnocení. Konečné slovo měli představitelé žatecké radnice, jakožto představitelé vlastníka pivovaru U Orloje, a ředitel Chrámu Jaroslav Špička.  Vybrán byl název Chrámový letňák“. Tento název se v návrzích vyskytl dokonce třikrát. Vítězi se stali Pavel Mencl, Petr Manda a Komise pro regeneraci městské památkové rezervace při radě města. Cena padesát Chrámových letňáků bude rozdělena rovným dílem mezi všechny tři výherce.
Nové pivo by mělo jít na čep od 1. května, nyní zraje v tancích. V současné době se zpracovává etiketa letňáku tak, aby zapadla do jednotného stylu etiket ostatních chrámových piv.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video