Listonošky do švestek nevydrží

Jan Vnouček 2013-04-18 00:37:00

Okres Louny – Klasické poštovní doručovatelky skončí v celém okrese Louny do konce léta. Nahradí je motorizovaný  rozvoz zásilek z centrálních pošt. Na Lounsku již pěší listonošky z ulic obcí zmizely k 1. dubnu, na Žatecku je to plánováno k 1. červnu a na Podbořansku k 1. srpnu. Oznámila to tisková mluvčí České pošty Marta Selicharová.

„Centralizace skutečně probíhá dle záměru České pošty. Od 1. dubna bylo zcentralizováno veškeré dodání ze satelitních pošt kolem řídící pošty Louny 1 (16 obcí najednou) a město Postoloprty. Další centralizace proběhne k 1. červnu na Žatecku (6 obcí) a další centralizace na Podbořansku od 1. srpna (10 obcí) a město Podbořany. Vše bude řízeno z Depa Žatec 70,“ potvrdila. „Snažíme se, aby to probíhalo bez větších problémů a nepravidelností vůči adresátům,“ ujistila mluvčí.
Opatření České pošty zřejmě souvisí s chystanou změnou poštovní obsluhy a optimalizací kamenných poboček. Jako první jsou letos na řadě nerentabilní pobočky ve Strojeticích a Staňkovicích u Žatce. V další fázi se podle zatím neoficiálních informací počítá s uzavřením poboček i v dalších obcích. Například na Podbořansku by z jedenácti pošt měly zůstat jen čtyři. Převzetí obslužnosti v ostatních obcích Česká pošta nabídne v rámci služby Partner obecním úřadům nebo obchodníkům.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video