Nechceme být chudí příbuzní, ozývá se z malých obcí

Pavel Macák 2013-04-19 07:14:00

Okres Louny – Mezi téměř šest set obcí v České republice, které se přihlásily k akci Sdružení místních samospráv ČR „Cedule“, kritizující podfinancování venkova a mrhání dotacemi z EU, se přihlásily v lounském okrese také Koštice, Panenský Týnec, Úherce a na Žatecku ještě Staňkovice.

Ve všech obcích byly ve středu 10. dubna v 9 hodin ráno vyvěšeny protestní modré cedule na vjezdové značky do obcí. Cílem bylo upozornit na nespravedlivé dělení eurodotací, které velkou měrou končí v megalomanských projektech cestovního ruchu, na ministerstvech či ve velkých městech, která jsou již nyní mnohanásobně zvýhodňována příjmy ze státního rozpočtu.  Akce má především ukázat, že starostové venkovských obcí jsou ochotní výrazně napomoct regionálnímu rozvoji ČR. Požadují ale po vládě, aby garantovala větší nárokovost dotací a zajistila rozdělování dotačních prostředků pro obce a města ve vyšší míře než nyní.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video