Nový klavír pro paní Zdenku

Jan Vnouček 2013-04-24 00:25:00

Podbořany – Hudba povznáší a vyhlazuje vrásky. Řekli si v Domově pro seniory v Podbořanech a rozhodli se sehnat finanční prostředky na opravu zdejšího klavíru. Pro klienty domova na něj hrávala Zdeňka Cónová, někdejší učitelka hudby v Rakovníku a v Jesenici, a přinášela jim tak radost a potěšení. Aby v tom 87letá klavíristka mohla pokračovat, potřebuje hudební nástroj důkladnou rekonstrukci nebo by vedení domova muselo zakoupit nějaký jiný funkční, byť třeba starší klavír. Na to ale nejsou peníze. 

Proto se domov přihlásil do nového projektu společnosti Sodexo s názvem Plníme přání seniorům.
Jejím cílem je pomocí veřejné sbírky ve spolupráci s neziskovou organizací Diakonie ČCE a Asociací sociálních služeb ČR splnit přání vybraným seniorům a zařízením pro seniory v celkové hodnotě až 1,5 milionu korun. Sodexo posléze každý příspěvek vybraný ve veřejné sbírce zdvojnásobí. Do programu se přihlásilo celkem 327 seniorů a zařízení pro seniory.  Porota složená ze zástupců jednotlivých partnerů z nich vybrala 40 přání, na která vyhlásila veřejnou sbírku. Jedním z nich je i klavír pro paní Zdeňku.
Chcete-li se do sbírky na opravu či pořízení nového klavíru pro Domov pro seniory v Podbořanech zapojit, máte možnost až do 30. června. Bližší informace na webových stránkách www.plnime-prani-seniorum.cz. K 20. dubnu se zatím vybralo zhruba 10 tisíc Kč. Potřeba je ale 50 tisíc korun.
Zdeňka Cónová při jednom ze svých koncertů.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video