Matematické mozky soutěžily

Redakce 2013-04-23 15:05:00

Okres Louny – V pátek 22. března se žáci základních a středních škol České republiky zapojili do mezinárodní soutěže Matematický klokan. Letošního, již 19. ročníku Matematického klokana, se zúčastnilo 18 základních škol a 7 škol středních. V 6 kategoriích soutěžilo celkem 2609 žáků. Soutěž organizuje kabinet matematiky Gymnázia Václava Hlavatého v Lounech.

Nejlepším žákům v okresním pořadí blahopřejeme, uznání však zaslouží všichni žáci, kteří se soutěže zúčastnili. V kategorii Cvrček mohli soutěžící získat maximálně 90 bodů, v ostatních kategoriích 120 bodů. Stává se výjimečně, že některý z žáků okresu Louny získá maximální počet bodů ve své kategorii. Letos se to povedlo v kategorii CVRČEK dvěma soutěžícím ze Základní školy Školní v Lounech – Josefu Kernerovi a Janu Koudelovi. Je to mimořádný výsledek i v České republice.
V kategorii CVRČEK (žáci 2. a 3. tříd základních škol) soutěžilo 675 žáků. První místa obsadili s největším možným počtem bodů Josef Kerner a Jan Koudela ze z 8. ZŠ. Bronz bral druhák Filip Vacek z 3. ZŠ.
Mezi žáky 4. – 5. tříd (kategorie Klokánek) byli nejúspěšnějšími žáci postoloprtské školy Igor Valaha, Ivana Homolová a Patrik Sabov. V kategorii BENJAMÍN (žáci 6. a 7. tříd základních škol a prim i sekund osmiletých gymnázií) soutěžilo 552 žáků. Zde sklízeli vavříny studenti pořádajícího gymnázia v Lounech: 1. Jana Sušická 2. Pavel Vích. Trojici doplnil Vojtěch Drahovzal z 3. ZŠ. V kategorii KADET (žáci 8. a 9. tříd základních škol a tercie i kvart osmiletých gymnázií) se zúčastnilo soutěže 442 žáků. 110 bodů nasbírala a celkou vítězkou okresního kola se stala studentka žateckého gymnázia Zuzana Tréglová, na pomyslný stříbrný stupínek vystoupala Vendula Zrůstová ze ZŠ Peruc a na bronz pak Tomáš Hons z GVH Louny. Mezi studenty 1. – 2. ročníků SŠ a kvint i sext osmiletých gymnázií ze 172 žáků byli opět nejlepší studenti GVH Louny Petr Vorlíček a Tomáš Kolár, třetím místem je doplnil Zdeněk Mahdalík z Gymnázia Podbořany. V kategorii STUDENT (žáci 3. a 4. ročníků středních škol a septim i oktáv osmiletých gymnázií) soutěžilo 141 žáků a pořadí dopadlo následovně 1. Pavel Krůta GVH Louny, 2. Cecílie Wolfová Gymnázium a SOŠ Podbořany a 3. Radek Jirman GVH Louny a Michal Pham Gymnázium a SOŠ Podbořany.
Podrobnější informace a statistiky k letošnímu ročníku Matematického klokana najde čtenář na adrese http://www.glouny.cz/…bulka_13.htm. M. Rieger

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video