Děti už půjdou do školy bez obav

Jarka Cibulková 2013-04-26 00:15:00

Louny – S novým projektem přišla Základní škola Školní v Lounech. Pro rodiče, kteří přišli s dětmi k zápisu do prvních tříd, nabídla pilotní ročník projektu Do školy bez obav. Pedagogové při první schůzce s předškoláky při zápisu diagnostikovali u zhruba patnácti dětí drobné nedostatky.

„Jedná se například o zrakové a sluchové vnímání, grafomotoriku, matematickou představivost, vnímání prostoru a času nebo koncentraci,“ vyjmenovala problémy ředitelka školy Věra Benešová. V současné době vždy jednou týdně dochází děti z mateřských škol na deset lekcí projektu. Vždy jsou rozděleny do tří skupin, kde se každá učitelka individuálně věnuje jednotlivým problémům, po čtvrt hodině se pak u vyučujících prostřídají. „Každé dítě má své desky se svými pracovními listy z každé hodiny, na konci školního roku pak proběhne vyhodnocení. Jsme připraveni rodičům nabídnout i další pokračování lekcí i v první třídě. Sami rodiče tenhle nápad uvítali a jsou s naší nabídkou spokojeni,“ shrnula novinku ředitelka.
Pokud se pilotní program, který by zdarma pomohl dětem s jejich drobnými nedostatky, osvědčil, je připravena škola zažádat na další školní rok o grant.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video