Jarní úklid Libočan zajistili dobrovolníci

Veronika Salášková 2013-05-01 01:17:00

Libočany – Před devátou ranní se na sběrném dvoře Bílá koza v Libočanech sešli dobrovolníci, aby se vzápětí pustili do úklidu obce a jejího okolí. Akci pořádalo místní sdružení Mladých hasičů ve spolupráci s Obecním úřadem Libočany. Asi čtyřicet účastníků se rozdělilo do čtyř skupin. Ty se vydaly směrem k zahrádkám na Klondajku, k železničnímu přejezdu Ovčín, do háje a k soutoku Ohře s potokem Liboc a poslední parta směrem na Čeradice. Více snímků z úklidu najdete zde.

Během asi čtyř hodin nasbírali dospělí i děti přes dvě stě pytlů s odpadem a další objemnější odpad. Největším úlovkem byla lednice a tři černé skládky, které sběrači téměř zlikvidovali. Obec umožnila také zahrádkářům, aby vystrčili před ploty zahrádek odpad z nich, a v rámci úklidu ho sebrala.
Na závěr si malí i velcí za odměnu dopřáli pohoštění – opekli si buřty na ohýnku. Sbírání odpadků po zimě je v Libočanech několikaletou tradicí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video