Vzhůru do dalších 140 let!

Jan Vnouček 2013-04-30 11:37:00

Očihov – První májka na okrese? V Očihově! Místní hasiči vztyčili 28 metrů vysoký máj již v sobotu 27. dubna nejen jako oslavu jara, ale i k připomenutí 140. výročí založení očihovského hasičského sboru. Při té příležitosti uspořádali slavnostní průvod obcí a nechali si slavnostně posvětit svou novou vlajku od liběšovického faráře otce Viléma. Více snímků z akce najdete zde.

A protože narozeniny jsou vždy ve znamení dárků, nechybělo obdarovávání ani v Očihově. Obecní úřad zastoupený  starostkou Janou Kronďákovou věnoval oslavencům desku se smaltovaným vyobrazením znaku SDH Očihov. Hasiči zase obci darovali pamětní stuhu s nápisem „Bohu ku cti a obci a občanům ku pomoci“.  Kromě toho ještě předali svému bývalému starostovi Vladimíru Šedovi čestné uznání za zásluhy o sbor. „Jen díky jemu se tu hasiči v roce 2002 nerozpadli a fungují dál,“ vyzdvihl ho jeho nástupce Václav Brániš.
Průvodu, slavnostního nástupu i venkovní májové veselice se zúčastnili i pozvaní hosté a kamarádi z okolních hasičských sdružení. A protože jídelní lístek lákal na zabijačkové pochoutky a vyhlášený kotlíkový guláš a hudba v podání Jaroslava Třísky a Jarky Kudláčkové hrála, nikomu nevadila ani citelná zima.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video