Zdražení poplatků na Tatranu vzbudilo nevoli

Jan Vnouček 2013-05-03 00:10:00

Podbořany – Podbořanští skateboardisti se bouří proti nově zavedenému vstupnému do skateparku, který se nachází v  v areálu TJ Tatran Podbořany. Tělovýchovnou jednotou určené vstupné 250 Kč za hodinu se jim zdá neúměrně vysoké.

„Oproti vstupnému do skateparku v nedalekém Chomutově je to několikanásobně více. Navíc byl vybudován s dotacemi Ústeckého kraje, aby sloužil mladým lidem k trávení volného času. Za ty peníze tam nebude nikdo chodit,“ stěžuje si Miroslav Švarc, na kterého se mladí lidé se stížnostmi obrátili. Podle něj doufají, že by  výkonný výbor mohl tuto částku snížit na přijatelnou úroveň. Jak redakce ověřila, v chomutovském skateparku, který je jedním z nejlepším v České republice a na ploše 4000 m2 ho před pár let s náklady 5,5 miliónu Kč vybudovalo město Chomutov, platí návštěvník denní vstupné pouze 40 Kč.
Mladým neregistrovaným sportovcům se nezdá ani zvýšení poplatku za užívání tenisových kurtů na Tatranu. Loni platili 150 Kč za hodinu, letos musí sáhnout do peněženky již pro 250 Kč / hodinu.
Předseda TJ Augustin Karvay zavedení vstupného do skateparku obhajuje, ale připouští, že se jeho výše může snížit. „V žádném případě nevyháníme děti z Tatranu. Chceme je sem naopak přilákat. Vždyť některým dětem ze sociálně slabých rodin i  platíme členský příspěvek. Na druhou stranu to musí fungovat podle nějakého řádu. Kdo chce naše sportoviště využívat bezplatně, může se stát členem TJ. Členský roční příspěvek je 800 Kč, pro mladé myslím 500 Kč. Ale nečlenové musí zaplatit hodinový poplatek. Není možné, aby sem každý chodil, jak ho napadne. Za prvé: musí někdo hradit náklady za energii a údržbu. Za druhé: se tu může stát nějaký úraz, a pak nás bude popotahovat kriminální policie, jako se to stalo před časem v Lubenci. A za třetí tu dochází k ničení majetku,“ vysvětluje předseda cíl zvýšených poplatků. Zároveň podotýká, že právě oddíl skateboardingu byl loni zrušen z důvodu neplacení členských příspěvků. „Přesto na příští výkonné schůzi tento problém znovu přednesu a budeme se jím ještě zabývat,“ slíbil Karvay.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video