Zoufalá matka věří, že svého Lukáše najde

Redakce 2013-05-07 00:06:00

Louny – Jakoby se Lounsko stalo Bermudským trojúhelníkem, kde mizí lidi beze stopy. Již několikrát jsme psali o záhadném „odchodu“ neznámo kam Jany Paurové, matce čtyř dětí ze Slavětína a stále aktuální je také záhadné zmizení slovenského inženýra Lukáše Vatraĺa (29) ze Stropkova u Košic, který se ztratil vloni v prosinci v Lounech. Policie údajně intenzívně pátrala a pátrá, ale našly se jen jeho mobil a bunda.

Patrně jediný, který nepřestal doufat, je jeho maminka Daniela (52), která do Loun jezdí každou volnou chvíli a po svém synovi pátrá na vlastní pěst. Má totiž pochybnosti o tom, že policie skutečně udělala vše, co měla.
Svého syna milovala a on jí. Volali si i několikrát denně. „Nechtělo se mu sem. To já ho přesvědčila, že potřebuje praxi, tak ať to zkusí. Teď toho lituji,“ řekla zoufalá žena. V Česku byl Lukáš, který s kolegy bydlel nejprve v Lenešicích, později v pronajatém bytě v Lounech a pracoval v počeradské elektrárně, od srpna. Večer před svým zmizením, ve středu 12. prosince, šel s kolegy na oslavu. Z té se pak se dvěma kamarády přesunul do nočního klubu. Tam ho také naposledy zachytily bezpečnostní kamery, jak z podniku odchází. Pak už ho nikdo neviděl.
„Když se druhý den neozval, říkala jsem si, že je po oslavě, tak jsem to nechala být. Neozval se ani večer, a to už mi bylo divné. V pátek jsem ho proto začala shánět, volala jsem, psala SMS i mail, ale na nic nereagoval. V sobotu se pak ozval jeho český kolega s otázkou, kde je?,“ popsala. Od té doby prý žije jako ve snu. „Je to noční můra. Pro mě je stále noc a já jen čekám, kdy se probudím,“ řekla.
Policisté podle ní s pátráním po synovi otáleli, stopy nechali vychladnout. „Stále tvrdili, že je někde u holky, že se ozve. Celý víkend se nic nedělo. Byla jsem zoufalá, a proto jsem se sem s dcerou rozjela,“ řekla. Od té doby jezdí do Česka neustále. V Lounech už byla minulý týden popatnácté. Sama prý našla synův mobil odložený na parapetu v nočním klubu. Policisté jí pak ukázali synovu bundu, kterou objevili u řeky. Pátrání nikam nevedlo. Po mladém muži se prostě slehla zem. „Jsem přesvědčená, že žije a potřebuje pomoc. Budu vděčná za každou informaci,“ řekla při návštěvě naší redakce. Snímek Lukáše Vatrala byl pořízen při jeho promoci. Foto: rodinný archiv

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video