První máj v Kryrech to už je pojem

Jan Vnouček 2013-05-07 00:45:00

Kryry – Recept na to, jak uvolněně oslavit Svátek práce a ještě se u toho dobře pobavit, našli letos i po čtrnácté v Kryrech. Jejich Svátek dobré nálady s recesistickým prvomájovým průvodem se už stal pojmem a vyhledávanou společenskou událostí začátku letní sezóny. Snímky z akce naleznete zde.

Organizátoři ze Sdružení RestArt ji postupem let zdokonalovali, až ji vybrousili do podoby dvoudenních městských slavností, v jejichž hlavním i doprovodném programu si najdou to své starší milovníci dechovky, rodiče vystupujících dítek, mladí rockeři a díky pouťovým atrakcím i děti. A tak tomu bylo přes vlhké a studené povětří i letos. Úterní Rockové čarodějnice se sice neobešly bez deštníků a ve středu se účastníci průvodu kromě mávátek museli vybavit i zimní bundou, ale náladu to nikomu nezkazilo. A přestože, co se týče počtu návštěvníků a délky průvodu, zůstal letošní ročník za minulými léty pozadu, nebyli jeho pořadatelé zklamaní.
„Bylo to hodně ovlivněné počasím a asi i umístěním svátku uprostřed pracovního týdne. Ale my jsme spokojení. Na čarodějnice dokonce přišlo více lidí, než bývá obvyklé. Ve středu dorazilo na průvod a odpolední program dost návštěvníků. A ohlasy máme také pozitivní,“ hodnotil letošní prvomájové oslavy Ivan Kruml z RestArtu.
Letošní prvomájovou demonstraci vedla skupina historické hudby Larg. Pak kráčely dělnice z tanečniční skupiny z Recesse a kryrský čestný občan Dušan Krivský v uniformě Československé lidové armády. Za ním si jako předvoj dělnické třídy razili cestu úderníci ze Sportklubu Kryry. Na snímku vlevo vedle salutujího Krivského Karel Spurný, nejstarší, zakladatel kryrské hasičské dynastie.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video