Podbořany čeká čilý stavební ruch

Jan Vnouček 2013-05-13 00:58:00

Podbořany – Přibližně 40 miliónů chce ještě letos proinvestovat město Podbořany. Celý balík investičních akcí schválili jeho zastupitelé na svém posledním zasedání. Rozpočtové prostředky  uvolnili, jak už jsme uvedli dříve, díky levně vysoutěženému a ještě navíc státem dotovanému zateplení obou základních škol a domu dětí a mládeže.

Kromě větších staveb, jako jsou revitalizace sídliště v Dukelské ulici (10 miliónů), revitalizace centra Buškovic (4,5 miliónu Kč) a Hluban (5,3 miliónu Kč), výstavba zázemí pro fotbalový klub Baník Buškovice (2,8 miliónu Kč) a zázemí pro tenisový oddíl TJ Tatran Podbořany (2,2 milióny Kč) či výstavba nové komunikace ke koupališti za 1,7 miliónu jsou v plánu i drobnější investice.
Mezi ně patří například přeložení a prodloužení cyklostezky až na vrch Rubín (0,7 miliónu), rozšíření parkoviště u podbořanského urnového háje (0,5 miliónu), koupě automatického vysavače do koupaliště (480 tisíc), vybudování dětského hřiště u ZŠ Husova (podíl města 350 tisíc Kč), zakoupení nového osobního automobilu pro potřeby městského úřadu (350 tisíc), vybudování moštárny (300 tisíc), oprava elektroinstalace v Kulturním domě v Buškovicích (250 tisíc), zakoupení digitálního projektoru do kina (200 tisíc) nebo třeba pořízení peletovacího systému (200 tisíc) pro zpracování dřevního odpadu.
Naopak počkat ještě musí vybudování komunikací v lokalitě AR Auto v kasárnách a propoje mezi ulicemi Švermova a Na Barborce také v kasárnách. Zde se podle sdělení podbořanského tajemníka martina Gutzera čeká na vypsání vhodných dotačních titulů.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video