V Žatci točí akční parodii

Iveta Drlíková 2013-05-14 10:44:00

Žatec – Parodii na americké komiksové filmy začala v Žatci natáčet parta nadšenců sdružená kolem Lukáše Šimandla a Josefa Petráně. Do širšího povědomí diváků se tito dva nerozluční kamarádi zapsali asi nejvíce svým zdařilým účinkováním v soutěži Česko-slovensko má talent, kde vystupovali v roli komická dvojice „Brejkdens Bradrs“. Více snímků z natáčení najdete zde.

Vystupování před kamerou si ale vyzkoušeli už dávno předtím. Řada diváků si určitě vzpomene na zábavný pořad „Žatecká prda“, který společně vytvářeli, natáčeli a kde v různých skečích také účinkovali. Navíc Lukáš Šimandl zasvětil kameře a filmovému střihu i svůj profesní život. Divákům, kteří jejich tvorbu znají, tak může být už dopředu jasné, na jaký styl humoru se mohou těšit. „Chceme ještě na stará kolena zúročit nabité zkušenosti i slušné technické vybavení,“ vysvětluje s úsměvem třicátník Šimandl, proč se vrhli do natáčení akční parodie. „Zápletka je tradiční. Boj dobra proti zlu. Šestice našich hrdinů se musí totiž postavit grázlovi z galaxie, který napadne naše město,“ říká Lukáš ke scénáři, který společně s Petráněm napsali. Více už prozradit nechce, ale jisté je, že to budou  dost odlišní komiksoví hrdinové. Kromě jedné scény, kterou vyrazili natáčet do Prahy na Václavské náměstí, se celý příběh odehrává v Žatci. „Skvělý je přístup řady Žatečanů, kteří se spontánně zapojují do komparsu nebo nám půjčují prostory k natáčení,“ těší autory zájem veřejnosti. Filmový štáb „Ligy nepotřebných“ má za sebou už polovinu natáčecích dnů. Když vše půjde hladce, chtějí divákům dopřát premiéru v letním kině. V opačném případě proběhne až na podzim v městském divadle.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video