Máme traktory a né, že né!

Pavel Macák 2013-05-14 13:29:00

Líšťany – Líšťanští dobrovolní hasiči se rozhodli, že Den vítězství oslaví po svém a uspořádali na terénní trati v chmelařském areálu již druhý ročník traktoriády. Burácení zahradních traktůrků domácí i sériové výroby a dokonce i nablýskaných veteránů, bylo slyšet na míle daleko. Letos se sem sjelo sice „jen“ osmnáct strojů, ale zájem diváků byl o ně nejen v depu, ale i na trati, kde všechny jezdce bouřlivě povzbuzovali, veliký. Více snímků ze zajímavé akce najdete zde.

Členitou třísetmetrovou trať organizátoři závodu pod vedením velitele hasičů Jaroslava Vokrouhlíka, oproti minulému roku ještě více rozčlenili a to dávalo nejen pilotům, ale i jejich strojům pořádně zabrat. Po prohlídce trati vyrážely stroje po jednom. Některé se v náročném terénu jen tak ploužily, ale jiné zvládaly záludnosti bravurním způsobem. Rozhodně nechyběly adrenalinové okamžiky. To když se například Petru Šprynarovi „splašil“ jeho stroj, vyhodil ho ze sedla a sám nekontrolovaně prorazil plot a zastavil se až o stěnu ubytovny. Naštěstí se nikomu nic nestalo a Šprynar následně dojel do cíle. Kdo nakonec skončil v osmi kategoriích na bedně, nebylo a není vůbec důležité. Podstatné bylo, že se všichni ve sváteční den skvěle bavili. Na snímku je Josef Purkyt se svým podomácku vyrobeným strojem Rudá hvězda, který pamatuje osvobození republiky.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video