Trestní oznámení na Radka Příhodu odloženo

Pavel Macák 2011-07-11 07:29:00

Louny – Trestní věc podezření ze spáchání přečinu podvodu na bývalého zástupce vedoucího Městské policie v Lounech Radka Příhody komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Most minulý týden odložil. Podle trestního oznámení, které na něj učinil místostarosta města Pavel Csonka, se Příhoda v době, kdy čerpal studijní volno a měl se tedy zabývat studijními povinnostmi, účastnil mezinárodních fotbalových utkání, kde působil jako asistent rozhodčího. Csonka v trestním oznámení uvedl, že Příhoda tímto porušil kvalifikační dohodu uzavřenou s městem a tím uvedl svého zaměstnavatele v omyl a způsobil tak škodu ve výši pět tisíc korun.

Příhoda se netajil tím, že se zúčastnil dvou mezinárodních fotbalových utkání jako čtvrtý rozhodčí a že to bylo v době, kdy čerpal studijní volno, které využil pro přípravu na zkoušky a k přípravě zpracovávané bakalářské práce. Podle vedení vysoké školy, kterou navštěvoval, nebylo jeho povinností zúčastňovat se v uvedené dny konzultací a de facto záleželo pouze na něm, jak studijní volno využije. Z toho také vyšetřovatel při odložení trestní věci vycházel. Nic méně Radek Příhoda se po trestním oznámení na jeho osobu sám rozhodl ukončit pracovní poměr u Městské policie Louny a městu uhradil náklady spojené se studiem ve výši přes 308 tisíc korun.
„Je škoda, že jsme na základě tohoto nepodloženého trestního oznámení ztratili tohoto schopného zaměstnance,“ komentoval výsledek šetření starosta města Jan Kerner. S vyjádřením se přidal i zastupitel Tomáš Chaloupek (Koalice pro Louny), který požaduje, aby se místostarosta Pavel Csonka Radku Příhodovi veřejně omluvil společně se čtyřmi dalšími radními, kteří pro podání trestního oznámení hlasovali.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video