Psí plémě zaplavuje město

Pavel Macák 2013-05-20 00:09:00

Louny – Na území města Loun bylo na konci loňského roku registrováno 1389 držitelů psů a počet registrovaných psů ve městě přesáhl 1600. Řada chovatelů ovšem porušuje vyhlášku a má své mazlíčky tak zvaně „na černo“. Příjem z poplatku pro město z těch přihlášených psů činil vloni 705 tisíc Kč. Výdaje za úklid psích exkrementů a za toulavé psy, které bylo nutné umístit do útulku, byly ovšem mnohem vyšší. Jen do útulku putovalo 550 tisíc korun.

Situace se nezměnila k lepšímu ani v prvním čtvrtletí letošního roku. Opuštěných nebo týraných zvířat, která musela být majitelům odebrána, a která musela být umístěna do útulku, stále stoupá. Podle dostupných informací z radnice se nesnižují ani výdaje na úklid psích exkrementů. Chovatelé venčí své miláčky nejen na veřejných plochách bez toho aniž by po nich uklidili, ale dokonce i na dětských hřištích v sídlištích, kde to není dovoleno a navíc je to neetické.
Uvidíme, co přinese novelizace stávající obecně závazné vyhlášky „O pohybu psů na území města Loun“, kterou má do konce roku předložit zastupitelstvu města komise životního prostředí. V ní by totiž mělo být zakotveno povinné čipování psů, které by mělo přinést větší kontrolu.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video