Starostka Zdeňka Hamousová k petici maminek: Místa ve školce budou

Veronika Salášková 2013-05-21 09:33:00

Žatce – S obavami o dostatečný počet míst pro děti v mateřských školách v Žatci přišly místní maminky. Podle jejich odhadu byl počet dětí, na něž se při zápise nedostalo místo, vyšší než sto. Zorganizovaly proto petici požadující otevření další školky. Jejich zástupkyně vystoupila také na jednání zastupitelstva. Starostka Zdeňka Hamousová vysvětlila, že přebývá pouze třicet jedna dětí, pro něž město otevře novou třídu mateřské školy.

Petice maminek, jež požaduje otevřít jednu či dvě další mateřské školy ve městě, aby bylo místo pro všechny děti, se rozběhla minulé pondělí 12. května. Během několika dní pod ní přibylo asi tisíc podpisů. Kateřina Jirásková, členka petičního výboru vystoupila jako zástupkyně žateckých maminek, minulý čtvrtek na jednání zastupitelstva. „Dětí nepřijatých do mateřských škol je hodně. Velké množství dětí má odklad do první třídy a zabírá tak ve školce místo pro nově příchozí děti. Pokud neumístíme dítě do školky, přicházíme pak o práci. Chceme, aby město tuto situaci řešilo,“ sdělila Kateřina Jirásková.
Starostka Zdeňka Hamousová jí i dalším přítomným maminkám vysvětlila, že dětí v rozmezí od dvou do tří let, na něž se školka nedostala a jejichž matky mají k září 2013 nastoupit do zaměstnání, je pouze třicet jedna.
Vedení města už má pro ně navíc nachystáno řešení. „Otevřeme další třídu mateřské školy, která bude moci přijmout dvacet osm dětí. Vznikne v rekonstruovaném pavilonu Stříbro Základní školy logopedické,“ sdělila starostka Hamousová. Dodala, že děti zde bude mít na starosti kvalifikovaný personál. V blízkosti je moderní dětské hřiště u gymnázia, kam si děti budou moci chodit hrát. Na obědy budou děti chodit do sousední Základní školy Komenského. Během června, července a srpna se v prostorách vybuduje zázemí a sociální zařízení. Náklady by měly město vyjít asi na sto tisíc korun. Rodiče nezařazených dětí dostanou pozvánku k prohlídce prostor budoucí třídy školky, která bude otevřena od letošního září. Zbývající čtyři volná místa nabídla k obsazení Mateřská škola Liběšice. Pro děti s odkladem školní docházky bude navíc otevřena přípravná třída. Akutní situace s vyšším počtem dětí by měla trvat už jen v následujících třech letech, poté by již populační křivka měla zase klesnout.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video