Jan Růžek k obvinění TV Nova: Předvolební masakr začal

Pavel Macák 2013-05-23 00:59:00

Louny – V pořadu „Na vlastní oči“ ve středu 8. května televize NOVA odvysílala reportáž, obviňujícího lounského advokáta a politika Jana Růžka z finančních machinací a dokonce z objednání vraždy. Jak se k těmto obvinění staví samotný Růžek, to se dočtete v následujících řádcích.

„Nemám žádnou potřebu se obhajovat, cokoli vysvětlovat a vytvářet nikdy nekončící příběh. Jenže tady nejde jen o mne. Jde o celou okresní organizaci ČSSD. Jde o pokus urážkami oslabit moji pozici v ČSSD a prostřednictvím toho vrátit pořádky do doby, kdy celé okresní organizaci vládla místní organizace v Libčevsi v čele s Karlem Vrbou a krajské organizaci Petr Benda. Samozřejmě, jako každá akce tohoto typu, má i tato, své dílčí cíle i svůj cíl konečný.
Současně je pravda i to, že v pořadu vystupující proti mé osobě Milan Dvořák a Fedor Taptič nemají s politikou a s ČSSD zdánlivě nic společného. Jde o 17 let starý a velmi složité příběh, který se nezasvěcenému dá jen těžko vysvětlovat.
Reportéři opomněli zařadit do pořadu mnoho zásadních informací, které jim sice byly známy, ale z jejich strany došlo k jejich deformaci, aby to pro diváky bylo „zajímavé“. Fedor Taptič na mne podal v průběhu 15 let (od r. 1998) odhadem 20 až 30 nejrůznějších trestních oznámení. Zpočátku je podával prostřednictvím osob bezprostředně svázaných s Milanem Dvořákem a současně i anonymně, později, cca od r. 2003 některá podepisoval vlastním jménem.
Z iniciativy Taptiče a Dvořáka jsem byl v letech 2002 až 2008 stíhán, mj. přesně pro skutky, které se vztahovaly ke konkursu K 71/95 (trvajícímu od r. 1995 do současné doby) a byl jsem obžaloby zproštěn.
V průběhu tohoto konkursu bylo podáno trestní oznámení na řadu osob, které se chovaly jinak, než si přál Milan Dvořák a spol., včetně soudců, soudkyni JUDr. Novákové bylo vyhrožováno újmou na zdraví, resp. životě, soudkyně JUDr. Skalská dostala infarkt apod.
Milan Dvořák byl na základě mého trestního oznámení pravomocně odsouzen za to, že po prohlášení konkursu zpronevěřil ke škodě věřitelů částku 12,5 mil. Kč. Fedor Taptič byl pravomocně odsouzen pro skutky vydírání (z toho 4 skutky na mé osobě), následně Nejvyšší soud tento rozsudek k dovolání obviněného zrušil a věc vrátil do první instance k doplnění dokazování a nyní před třemi týdny byl již znovu v první instanci odsouzen.
Trestní oznámení, které na mne podal Fedor Taptič, týkající se plánované vraždy jeho osoby, ve skutečnosti obsahovalo tvrzení, že jsem měl Nového najmout celkem na pět vražd, resp. vraždu celkem pěti lidí.
Reportéři v pořadu výslovně uvedli, že jsem byl odsouzen Vrchním soudem v Praze pro způsobení úmyslné škody v konkursu Milana Dvořáka k náhradě škody 42 mil. Kč a toto rozhodnutí není dosud pravomocné. Skutečnost je taková, že Krajský soud v Ústí nad Labem, jako soud prvního stupně tuto žalobu zamítl a Vrchní soud v Praze tento rozsudek potvrdil a rozsudek je pravomocný.
Teď ještě trochu politiky. Je na čtenářích těchto řádků, aby si udělali úsudek o nahodilosti některých věcí, které spolu mohou, ale také pochopitelně vůbec nemusí souviset. Lounská organizace ČSSD uvažuje o tom, že bude nominovat do voleb do Poslanecké sněmovny ČR JUDr. Marii Benešovou.
V tisku a některých serverech se objevily v těchto dnech názory Jiřího Paroubka, týkající se údajného klientelismu spočívajícího v tom, že advokátní kancelář, jejíž je JUDr. Marie Benešová členkou, zastupuje v některých věcech Ústecký kraj. Nedávno byla také na televizních obrazovkách reportáž, která se snažila Marii Benešovou rovněž pošpinit. A jak je to možné? Syn Fedora Taptiče je kamarádem syna Jiřího Paroubka a sám Fedor Taptič dlouhá léta spolupracuje, nebo spíš pracuje pro Petra Bendu. Petr Benda se již od devadesátých let zná s Milanem Dvořákem. Obojí mi řekl přímo Petr Benda, když mi nabízel, že budu mít okamžitě klid od Fedora Taptiče, pokud (před třemi lety) podržím Karla Vrbu. Nechci podezírat redaktory uvedených pořadů z úplatkářství, ale doneslo se mi, že onen politik, který již delší dobu ztrácí půdu pod nohama, zaplatil za zmíněné reportáže investigativních novinářů nemalé peníze,“ uvedl advokát Jan Růžek.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video