Do školek se nedostalo čtyřicet dětí. Podbořany proto rychle postaví dvě nové třídy

Jan Vnouček 2013-05-24 00:40:00

Podbořany – Skoro polovinu přihlášených dětí musely při zápisech odmítnout mateřské školy v Podbořanech. Čtyřicet  převážně tříletých adeptů na soustavnou předškolní výchovu tak je nuceno zůstat doma, nebo jim rodiče musí komplikovaně shánět místo jinde. Důvodem je naprostá kapacitní naplněnost obou městských školek, kam od září nastoupí celkem 189 předškoláčků. A to část Podbořanských zřejmě své ratolesti raději zapsala rovnou do mateřinky v Krásném Dvoře, kde měli míst dostatek.

Příští rok by se však podobná situace snad již neměla opakovat. Město Podbořany totiž chce co nejrychleji postavit ke školce v ulici Bratří Čapků přístavbu s dvěma novými třídami. Městští radní minulou středu již schválili pořadí cenových nabídek, takže nový pavilón pro 50 dětí vybuduje za cca 7 miliónů korun lounská stavební firma Josef Brabec-Amigo.
„A to je právě ta kapacita, která nám teď chybí,“ sděluje podbořanský starosta Radek Reindl. Nebojí se ani toho, že babyboom brzy skončí a novostavba za pár let nebude potřeba. „Zamýšlíme, že bychom ji pak zaplnili dětmi rodičů, co do Podbořan budou dojíždět za prací,“ plánuje.
Přístavba školky se nakonec bude realizovat jako zděná stavba. Vybraný dodavatel zajistí kromě vlastní stavby také projektovou dokumentaci a vyřídí všechna úřední povolovací řízení. „Chtěli bychom, aby firma se zemními prácemi či betonážemi začala už na podzim a na jaře se pustila rovnou do vlastní stavby, doufá Reindl v co nejrychlejší dokončení stavby.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video