Lubenečtí zahánějí zlý sen

Jan Vnouček 2013-05-27 00:40:00

Lubenec, Drahonice – Kdo se stane vlastníkem objektu bývalé věznice v Drahonicích? Tato otázka začíná děsit nejen Lubenecké, ale celý přilehlý region. Už dříve jsme uvedli, že o  ni má zájem občanské sdružení Andromeda z Velké Chmelištné, které by v něm chtělo vybudovat ubytování pro seniory a handicapované občany s chráněnou dílnou. Jeho zástupkyně ovšem na setkání starostů Svazku obcí Podbořanska uvedla, že může celý areál převzít nejdříve za dva roky. Takže v podstatě vypadává ze hry.

Možnost, že by ho po tuto dobu převzala a udržovala obec Lubenec, ale zase následně podmíněně odmítli lubenečtí zastupitelé. Důvodem jsou vysoké náklady, které by s údržbou a hlídáním rozlehlého areálu byly. Podle starosty Bohumila Peterky by to při pouhých čtyřech strážných obec přišlo až na 2 milióny korun ročně, a to je pro něj neúnosné.  Lubenečtí proto půjdou jiným směrem a pokusí se ve svém připravovaném územním plánu změnit využití tohoto území. Z  ploch pro ubytování na plochu pro lehkou, životní prostředí nezatěžující výrobu. Potencionální obří ubytovna pro nepřizpůsobivé za humny je totiž straší i ze sna. Přesto preventivně podají na všechny příslušné úřady žádost o bezúplatný převod někdejší drahonické káznice. Chtějí tím zabránit, aby ji získal do majetku nějaký „ubytovávací“ podnikatel, který by z něj udělal gheto.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video