Kulový blesk udeří už zítra

Redakce 2013-05-29 00:24:00

Louny (Dagmar Kučerová) – Uzávěrka knihovny s krycím názvem Kulový blesk vypukne na konci května. Knihovna se totiž chystá na úplnou revizi fondu, kterou ze zákona musí provést v desetiletém intervalu. Daleko horší však bude broušení a oprava asi 70 % podlah. Ty jsou kvůli nekvalitní práci zhotovitele v katastrofálním stavu, a tudíž je nutné provést broušení a lakování.

Obě záležitosti knihovna spojí dohromady, uzávěrka bude trvat téměř do konce června. Náročnost koordinace prací je sice vysoká, ale spojením revize a oprav se zkrátí čas nutné uzávěrky.
Prosíme své věrné čtenáře a příznivce, aby zopakovali akci – 50 knih domů! Každá knížka, která opustí dům před uzávěrou, nám usnadní práci. Vypůjčené knihy jsou totiž automaticky zrevidované. Čtenářům je na oplátku výrazně prodloužena výpůjční lhůta. Dům se bude uzavírat postupně. 29. května společně se čtenáři knihovna oslaví 115. výročí od založení, hned druhý den ráno začne stěhování horního patra – knihy, nábytek… tak, aby místnosti zůstaly úplně prázdné.
Horní patro bude tedy uzavřeno od 30. 5., naučné oddělení od 3. 6., beletrie a kavárna od 6. 6., uzávěrka skončí 26. 6. za předpokladu, že bude příznivé počasí a podlahy uschnou. Aktuální situace bude zveřejňována všemi dostupnými prostředky. Na www.mkl.cz a na facebooku navíc uvidíte on-line reportáže. Největší problém má knihovna s uložením fondu oddělení beletrie, proto prosí čtenáře, aby si odnesli knihy domů.
Stejně jako v roce 2010 při stěhování knihovny z Husovy ulice chceme co nejvíce prací udělat sami s dobrovolníky. Žádáme příznivce o registraci do živého řetězu. Mužskou část pak o pomoc při stěhování depozitáře. Demontáž a montáž nábytku sice provede odborná firma, ale dobrovolníky rozhodně potřebujeme.
Činnost knihovny však nebude utlumena všude, naopak posílí provoz pobočky Domov pro seniory, plážová knihovna bude fungovat hned v červnu posílena o denní tisk a aktuální časopisy, kulturní a vzdělávací program posílí v Klub(ovně) Luna – zde např. proběhnou semináře Třetího věku, knihovnické lekce pro školy a některé projekty.
Ve volných chvílích vyjdou knihovníci na ulici a budou půjčovat z mobilních knihovniček, které zapřáhne Drak s Oskarem (nechte se překvapit). Imobilním čtenářům opět nabídneme donáškovou službu do domácností.
Finanční prostředky na opravu podlah uvolnil zřizovatel z rezervních zdrojů a následně je bude vymáhat po dodavateli stavby, která nekvalitní práci provedla. Finanční prostředky na montáž a demontáž nábytku zaplatí knihovna ze svého běžného rozpočtu. Za vzniklé potíže se knihovna čtenářům velmi omlouvá. Za pomoci dobrovolníků zcela jistě kulový blesk knihovnu nespálí!

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video