Jedni parkoviště chtějí, druzí ne. Rozsoudí je radnice

Veronika Salášková 2013-06-06 00:52:00

Žatec – Plánované parkoviště v žatecké Vrchlického ulici má za úkol vyřešit nedostatek parkovacích míst v této lokalitě. Vedení města chce jeho výstavbu spojit s dokončením zasíťování lokality Kamenný vršek. U místních ale narazilo. Část obyvatel ulice řešení dopravní situace vítá, druhá je zásadně proti. Vadí jim, že by parkoviště mělo vyrůst na místě jediné plochy zeleně v okolí.

„Představte si bydlení, kde máte z jedné strany silnici, z druhé přímo pod okny garáže, z další bývalou kotelnu, využívanou také jako garáž. A na jediném volnějším prostou bude parkoviště. Koho zajímá, že nebude téměř možné delší větrání, o otevřených oknech ani nemluvím. Komu vadí, že naše děti, ať vyběhnou z domu kterýmkoli vchodem, skončí vždy pod koly aut. Stavba naprosto zničí jedinou zelenou plochu v okolí domů čp. 2707–2709,“ popsali Antonín a Milada Pourovi, kteří bydlí v panelovém domě, v jehož sousedství by mělo parkoviště vyrůst. Obyvatelé domu sepsali také petici, ve které vyjádřili nesouhlas se stavbou takto položenou. Dokument ale nesplňoval všechny podmínky petice. „Předložené žádosti ze strany obyvatelů nesplňovaly podmínky petice, takže jsou zde evidovány jen jako žádosti, nikoliv jako petice,“ vysvětlil Pavel Mohaupt vedoucí odboru rozvoje a majetku.
Ne všem obyvatelům ulice ale vybudo-vání parkoviště vadí. „Většina obyvatel našeho vchodu souhlasí s výstavbou parkoviště,“ sdělil na jednání zastupitelstva Milan Bočkai.
Vedení města uspořádalo s majiteli bytů ohledně plánovaného parkoviště několik schůzek. Poslední z nich proběhla v pondělí 27. května. Ani ona ale jednoznačný výsledek nepřinesla. „V průběhu měsíce června bude navrženo opakované projednání návrhu zřízení parkoviště za předmětným objektem. Město chce vlastníkům bytů především vysvětlit, že se jedná na dlouhá léta o poslední možnost řešit dopravní situaci, která nemusí do budoucna vyhovovat ani složkám integrovanému záchrannému systému a způsobit tak omezení parkování před č.p.2707–2709,“ vyjádřil se k situaci místostarosta Jan Novotný.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video