Vnitroblok dostává novou zeleň, hřiště a posezení

Veronika Salášková 2013-06-07 00:13:00

Žatec – Na obnově zeleně a osazení nových herních prvků pro děti se pracuje v ulici Bratří Čapků. Město na akci získalo finanční prostředky z grantového programu.

V okolí čísla popisného 2393 je soustředěna velká koncentrace obyvatel a současně je v celém vnitrobloku několik již nevhodných herních míst. „Vzhledem k finanční náročnosti jejich oprav, především se jedná o centrální část, kde se nachází torzo hřiště určeného k míčovým hrám, přistoupilo město na základě žádosti obyvatel k postupnému zvelebování této lokality,“ sdělil místostarosta Jan Novotný. V rámci obnovy zde již byly provedeny první terénní úpravy spočívající v opravě stávajících herních prvků či jejich úplném odstranění u těch, které nebylo možné opravit. Také zde byl vysazen chybějící pás keřů a proběhlo částečné zatravnění. „Dále zde budou instalovány nové lavičky s rotopedem, lavička pro teenagery, doplňkový mobiliář a dva prvky určené pro procvičování a rehabilitaci hybnosti ramen současně pro dvě osoby a procvičování chůze, ke zvyšování pohyblivosti spodních končetin, zlepšování koordinace a rovnováhy těla, zvyšování kapacity srdce a plic, posilování nohou a hýžďových svalů,“ nastínil místostarosta Novotný. Odpočinkovou zónu dotvoří výsadba dřevin, které budou mít za úkol místo opticky oddělit od okolní zástavby. Akce by měla být ukončena do konce července. Město na její realizaci získalo 250 tisíc korun z grantového programu NET4GAS Blíž regionům na základě schválené žádosti, kterou podalo na podzim loňského roku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video