Náplast na ulice a chodníky

Pavel Macák 2013-06-08 00:53:00

Louny – Po letošní zimě dostaly chodníky a komunikace v Lounech opět zabrat a v současné době se začínají opravovat. Odbor správy majetku na městském úřadu eviduje závady na komunikacích, které vyplynuly z vlastních kontrol nebo z poznatků Technické správy města. „S ohledem na omezené množství peněz v rozpočtu města bohužel nelze vždy odstraňovat veškeré závady ihned a udržovat veškeré komunikace a chodníky v bezvadném stavu. Letos jsou na tyto opravy vyčleněny dva miliony korun. Předpokládáme, že na opravy vozovek bude využito zhruba sedm set tisíc korun a na opravy chodníků 1,3 milionu korun,“ uvedl pracovník odboru Petr Blahout.

Město objednalo několik oprav komunikací již v zimním období a Technická správa města hned po zimě udělala výspravu nebezpečných výtluků studenou balenou směsí. V současné době probíhají na místních komunikacích výspravy vozovek tryskovou metodou asfaltové emulze a drceného kameniva. „Souvislé opravy budou do konce června v křižovatce ulic Kpt. Nálepky a 17. listopadu, kde jsou na vozovce nerovnosti a v ulici Na Horizontu, kde jsou propadlá místa. Dále budou zasypány spáry v dlažbě v centru města, položen recyklát v ulicích Na Losech, Jimlínská, Chmelíkova, Jateční a v dalších, kde není zpevněný povrch,“ pokračoval Blahout.
Oprav se již dočkaly některé chodníky, například v ulici Přemyslovců a upraveno bylo několik bezbariérových nájezdů na chodníky. Brzy mají být také opraveny schody na Komenského náměstí vedle Komerční banky a na Náměstí Zschopau. Rozsáhlejší opravy chodníků již byly zahájeny v ulici Pod Nemocnicí a následovat bude výměna povrchu ve Vladimírské ulici, V Domcích a Josefa Fouska. Novou zámkovou dlažbu dostanou i chodníky v ulici 28. října a Českých Bratří.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video