Příští rok ve znamení oslav

Redakce 2013-06-21 00:39:00

Jimlín – Příští rok oslaví v Zeměchách a Jimlíně několik kulatých výročí. Sté narozeniny si připomene Sokol Zeměchy, 120 let uplyne od založení jednotky dobrovolných hasičů v Jimlíně a nakonec 660 let od první dochované zmínky o existenci Zeměch.

Obec připravuje k těmto kulatinám oslavy, jejichž součástí bude i dokumentace historie. „Rádi bychom uspořádali výstavu, publikaci či kalendář. Obracíme se tímto na vás, pokud máte doma jakékoliv materiály dokumentující historii Zeměch, Sokola Zeměchy či hasičů Jimlína, prosíme o jejich zapůjčení,“ uvedla starostka Jana Mikovcová.
Mohou to být například fotografie, staré zápisy, stejnokroje, dresy ze sletů či spartakiád a jiné předměty spojené s historií obce, Sokola i hasičů. Uvítáme i osobní svědectví pamětníků, které rádi zaznamenáme. Pokud poskytnete materiály, které je možné ofotit nebo naskenovat do počítače, vrátíme je obratem. Ostatní věci si zaevidujeme a domluvíme se na jejich následném zapůjčení na výstavu v roce 2014. Uvítáme také kontakty na bývalé občany Zeměch.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video