Slavnosti nakazily Bacily dobré nálady

Jan Vnouček 2013-06-25 10:23:00

Podbořany – Propojit hudební festival, vystoupení domácích umělců, den otevřených dveří památek a městských zařízení, pouťové atrakce, tržiště, výstavy, dětskou scénu, sportovní turnaj a ještě přivést dlouho očekávané hvězdy pop-music. To všechno se podařilo organizátorům Podbořanských letních slavností, které v pátek a sobotu proběhly nejen na Masarykově náměstí. I proto každý divácký aplaus po vydařeném hudebním nebo tanečním vystoupení patřil zaslouženě i jim. Snímky ze slavností najdete zde.

Pořadatelé ze Sdružení Rest-Art zúročili několikaleté zkušenosti s organizováním kryrských Svátků dobré nálady (První máj) a měli v zásadních rozhodnutích šťastnou ruku. Předně úspěšně překlenuli na celodenních akcích vždy návštěvnicky kritické poledne a odpoledne. Tento úkol svěřili ostřílené lounské kapele Funny Orchestra, která má repertoár široký od dechovek přes hity 60. let po rockandrollové vypalovačky a jeho kapelník Jaroslav Klein umí být vtipným konferenciérem. Dalším kladem bylo, že vystoupení místních škol, spolků a kroužků rozložili do celého dne a jednotlivá „čísla“ prostřídávali s hudební produkcí. Tím se odpolední program stal atraktivnější i pro diváky, jejichž potomci zrovna nevystupovali na pódiu. A za třetí využili i prostory kulturního domu a zapojili do dění podbořanské spolky, především RMC Jonáš. Tak vytvořili další dvě scény, a získali místo pro pestřejší programovou nabídku. Zároveň ve spolupráci s městem a farností otevřeli návštěvníkům muzeum, hlubanskou tvrz a podbořanské kostely. Sportovci si zase užili tradiční Turnaj v plážovém volejbalu (výsledky na sportovní stránce). Ale to vše by bylo samozřejmě málo, kdyby jim nepřálo počasí a jako zlatý hřeb nepozvali legendárního Václava Neckáře se skupinou Bacily. Čekání na něj v pátek vyplnili rockoví divočáci s tvrdými kytarami a v sobotu například Richard Tesařík z Yo Yo bandu nebo bubenická exhibice Tam-Tam Batucada.
Během odpoledne a večera se na pódiu i pod ním vystřídaly děti z podbořanských mateřských škol, základní umělecké školy či tanečního souboru Power of dance. Obrovský ohlas vzbudilo také taneční vystoupení babiček z domova pro seniory. Na snímku dívky z Dance teamu ZUŠ Podbořany při ukázce „árenbí“ tance.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video