Parkovacích míst bude víc, ale za peníze

Pavel Macák 2011-07-19 00:00:00

Louny – Nedostatek parkovacích míst ve středu města vedl k vytvoření koncepce na žádost dopravní komise rady města Loun, která se zabývá placenými parkovacími místy v centru. Na předchozím sezení se dopravní komise dohodla na variantě s parkovacími automaty a nyní předložil Václav Vích (TOP 09) koncepci tohoto řešení. Ta se zabývá pouze praktickým řešení jednotlivých ulic, nikoliv realizační stránkou řešení.

„Navrhuji, že by se změny měly týkat ulic Beneše z Loun, Mírového náměstí, Pivovarské, Pražské, Hilbertovy, Vrchlického, České, Táboritské a Jakoubkovy. Zde by mělo být placené stání v pracovní dny od 7 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin do půl hodiny pět korun a za každou hodinu 15 Kč. Také by měly být k dispozici roční parkovací karty pro kohokoliv a pro občany trvale bydlících v těchto ulicích. Počítáme také s vyhrazenými parkovacími místy za cenu 35 tisíc korun ročně,“ uvedl Vích a navrhuje i další dopravní řešení, ke kterým se nyní budou moci občané vyjádřit a doplnit svými náměty, aby mohli být do koncepce zapracovány.  Zpoplatnění by mělo přinést větší rotaci na dosavadních parkovacích místech a tudíž i větší dostupnost do obchodů a živností v centru. Současně se navýší i příjem města, který může být investován do dalšího rozvoje.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video