Služby možná fungují, ale jak?!

Pavel Macák 2013-06-29 00:22:00

Černčice – Velká nespokojenost vládne nyní v Černčicích se službami České pošty. Vedení obce tento problém dokonce projednávalo na zastupitelstvu.

„Doručování poštovních zásilek je většinou chaotické a nepravidelné, po obci doslova závodí poštovní auta, mnoho dopisů je dokonce nedoručených, protože starší občané nestihnou reagovat na zazvonění, zásilky jsou často poškozené a složenky jsou dodávány opožděně,“ komentoval situaci starosta Jindřich Šus a tuto nespokojenost také uvedl v dopisu, který zaslal na začátku května na vedení České pošty v Lounech a požádal o nápravu výše uvedených skutečností.
„Jelikož v reklamaci nejsou uvedeny konkrétní adresy, na kterých mělo dojít k Vámi uvedeným nepravidelnostem, nemohla být záležitost jednoznačně přešetřena. Dle sdělení vedoucí oddělení dodací pošty Louny 1, jsou zásilky řádně dodávány do poštovních schránek adresátů v den jejich příchodu na poštu,“ uvádí v odpovědi vedoucí oddělení poštovních technologií České pošty Ústí nad Labem Hana Hubáčková, která dále popisuje všeobecné informace, jak je to s dodáváním poštovních poukázek.
V odpovědi dále uvádí: „Od 1. dubna došlo k centralizaci dodávání zásilek, kdy muselo být přerozděleno několik doručovacích okrsků. Na základě této změny listovní doručovatel, který po celou dobu doručoval na určité adrese, v současné době zajišťuje doručování poštovních zásilek také v jiných lokalitách. Z toho důvodu mohou být zásilky doručovány v pozdějším čase oproti původnímu doručování.“
Tato odpověď ovšem moc občany Černčic, ani starostu neuspokojuje. „Na odpověď České pošty můžeme reagovat pouze tak, že budeme sbírat konkrétní adresy občanů, kteří si na poštovní služby stěžují. Všimněte si ovšem, jak se v odpovědi odpovědní pracovníci pošty vyhýbají pojmu stížnost. Jednoduše řečeno, občané byli zvyklí na jedno dodání, ale v pravidelném čase! Ale to dnes již neplatí. Ti starší pak klidně poštovní doručovatelku vyhlíželi,“ kontruje starosta Jindřich Šus.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video