Vymění kanalizaci i vodovod

Veronika Salášková 2013-06-30 00:29:00

Žatec – Souběžná rekonstrukce kanalizace a vodovodu probíhá u čerpací stanice odpadních vod v Chomutovské ulici. Severočeská vodárenská společnost se do ní pustila kvůli špatnému stavu kana-lizace.

"Vodovod v Chomutovské ulici kříží trasu rekonstruované kanalizace a při výkopových pracích hrozí jeho poškození, provedeme proto současnou rekonstrukci kanalizace i krátkého úseku vodovodu,“ sdělil Bronislav Špičák, generální ředitel Severočeské vodárenské společnosti (SVS).

Stávající betonová kanalizační stoka v Chomutovské ulici je dnes vlivem stáří ve špatném technickém stavu. Materiál potrubí je zkorodovaný, místy chybí dno a ve stěnách jsou kaverny. Revizní šachta na tomto úseku je také poškozená, podemletá a visí částečně ve vzduchu. „Po přívalových deštích jsou zachytávány kusy betonu z šachty a dna stoky na česlích před čerpací stanicí odpadních vod, proto SVS rozhodla o rekonstrukci,“ uvedl Jiří Hladík, tiskový mluvčí společnosti. Litinový vodovod o průměru 80 mm pochází z roku 1955. V krátkém úseku, kde se kříží s kanalizací, bude také rekonstruován.
„Rekonstruovaný úsek kanalizace zajistí do budoucna bezproblémové odvádění odpadních vod od připojených obyvatel. Vedení trasy se rekonstrukcí nezmění,“ dodal mluvčí Hladík. Stavební práce mají být dokončeny do 31. července.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video