Úvod   /   Zprávy   /   Svátky oslavili prací

Svátky oslavili prací

Jan Vnouček 2011-07-17 00:00:00

Kryry – Kdyby práce šlechtila člověka, jak praví známé pořekadlo, proudila by většině Kryrských v žilách modrá krev. Během minulého svátečního týdne veškerá pracovní činnost utichla nebo se alespoň utlumila. Skoro každý se snažil sladkým lenošením nerušit památku Cyrila a Metoděje a Mistra Jana Husa. A co nejdéle nic nedělat, alespoň ne v zaměstnání. V Kryrech se ale „makalo“, jako by ani nezačínala doba letních dovolených. Na zemi, na parapetech i na střeše. Tam všude se něco čistilo, tvořilo a opravovalo.

S údržbou zeleně pomáhalo deset nových pracovníků na veřejně prospěšné práce, keré město zaměstnalo v rámci programu Podané ruce přes chomutovskou agenturu VSE a.s. Jinde pobíhali zaměstnanci města po střeše základní školy. Zalepovali díry v její střešní krytině, aby nepršelo do nově zrekonstruované školní tělocvičny.  A kousek od nich zaměstnanci firmy Dynal z Ostré zase úspěšně ukončili výměnu všech oken v mateřské škole a vrhli se na okenice zadního traktu základní školy. „Nejpozději do 20. července by měli předat hotové dílo. Jde jim to pěkně od ruky, jsme s nimi spokojeni,“ rozplýval se starosta. „Hned po nich nastoupí malíři, aby byla škola do začátku školního roku vyšperkovaná, stejně jako je školka,“ dodal Miroslav Brda.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video