Kritik: Starosta dál páchá trestnou činnost

Jan Vnouček 2013-07-19 00:14:00

Blšany – Spor o správnosti prodeje pozemků města zemědělské firmě ZOS Liběšovice neutichl ani po jejich odprodeji. Josef Pešek mladší z Blšan totiž tvrdí, že starosta Petr Bukáček neměl pověření k podpisu kupní smlouvy. Ten to odmítá s tím, že byl k podpisu pověřen zastupitelstvem schválením prodejní ceny.

„Ten prodej je neplatný a bude znovu napaden,“ zdůrazňuje Pešek mladší. „Zastupitelstvo ho nepověřilo, aby původní smlouvu zrušil, a on ji zrušil. Zastupitelstvo ho nepověřilo, aby podepsal novou, a on ji zase podepsal. Policie ho v této souvislosti obvinila ze dvou trestných činů, a on stále pokračuje v trestné činnosti,“ osočuje ho kritik.
Starosta Bukáček se ale proti tomuto tvrzení ohrazuje. „Zastupitelstvo schválilo prodejní cenu a tím jsem byl pověřen k podepsání smlouvy,“ stojí si za svým a potvrzuje, že prodej již proběhl a změna majitele je zapsána na katastrálním úřadu.
Pešek ml. kromě toho také upozorňuje, že konečná prodejní cena je od původní prodejní ceny vyšší o zhruba 100 tisíc korun, a ne o pouhých 10 tisíc Kč, jak bylo uvedeno v jednom z minulých čísel Regionu Podbořanska. „Občané byli touto informací uvedeni v omyl. Obec by nebyla poškozena jen o 10 tisíc, ale o 100 tisíc korun,“ zlobí se.
Podle starosty Bukáčka ale záleží na tom, jak se to vykládá. „Pokud vezmeme cenu pozemků s porosty, tak tam se cenové odhady opravdu liší pouze o 10 tisíc korun,“ trvá na svém.
Město Blšany prodalo tři pozemkové parcely s chmelnicemi v katastru Siřem a Soběchleby o celkové výměře 31 357 m2 za odhadní administrativní cenu zhruba 508 tisíce korun. Cena je včetně chmelových porostů. Při prvním prodeji, který byl kvůli formálním chybám prohlášen za neplatný, zněla prodejní smlouva na částku zhruba 409 tisíc korun. Ta ovšem byla bez porostů. „Tehdy jsme měli za to, že zemědělské porosty nejsou města, proto jsme je do prodejní ceny nezahrnuli,“ opakuje Bukáček. Tehdejší cenový odhad pozemků, včetně chmelových porostů, činil cca 499 tisíc Kč.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video