Skotové a koně přilákali stovky diváků

Jan Vnouček 2013-07-23 09:11:00

Krásný Dvůr – Skotačení se Skoty v sobotu a Koňská show s rytířským turnajem v neděli. To byl víkendový program, na který se pod zámek v Krásném Dvoře sjelo na 600 návštěvníků z dalekého okolí. Více snímků z vydařené akce najdete zde.

První den patřil především urostlým mužům a půvabným ženám ve skotských sukních. Svalnatí chlapi, ale i odhodlané ženy soupeřili v tradičních skotských silových disciplínách. Pod dohledem členů Klády klanu z Prahy vrhali kamenem, přehazovali balík slámy, běhali se závažím či házeli kládou a závažím. Den si ale užily i jemnější povahy a děti. Tancechtiví diváci se mohli třeba zapojit do výuky skotských tanců v podání souboru Nessie. Děti se zase s kejklíři z Vagabundus collektive naučily žonglovat, staly se součástí vystoupení kouzelníka Jana Vaidiše či si zkusily, jaké je to být sokolníkem. Zrovna tak všichni měli možnost projet se na koni a okusit stisk těla krajty Zuzanky. Atmosféru od rána až do večera dotvářel řízný dudácký a bubenický band The Rebel Pipers. Vydařený večer zakončila ohňová show.
V neděli pak ukázky výsviku filmových a kaskdérských koní večer vyvrcholily rytířským turnajem za účasti Mojmíra Maděriče a Romana Skamene. Akci pořádalo spolu s obcí a zámkem postoloprtské Divadlo Bezevšeho.
Při výuce tanců se často taneční soubory Nessie a Mix Dance mísily s „civily“.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video