Záhada pod podlahou zástupkyně

Jan Vnouček 2013-07-24 00:18:00

Kryry – Nepříjemné a záhadné překvapení čekalo pracovníky města Kryry, když se pustili do plánované prázdninové opravy podlahy v kanceláři zástupkyně ředitele v Základní škole v Kryrech. Po odkrytí podlahové krytiny zjistili, že přímo pod parketami je dva metry hluboká „díra“.

„V kanceláři paní zástupkyně se houpala podlaha. Proto jsme se dohodli, že to opravíme. Když se sundaly koberce a parkety, objevili jsme uhnilé trámy a pod nimi dva metry hluboký volný prostor. Nechci se ani domýšlet, co by se stalo, kdyby se to propadlo,“ uvedl kryrský místostarosta Vojtěch Michálek. „Žádný poklad jsme tam ale bohužel nenašli,“  dodal žertem. K čemu volný prostor obezděný pískovcovými zdmi kdysi sloužil však zůstává záhadou. Mohlo jít o starý, před mnoha lety zazděný sklep, součást někdejšího hlavního vchodu do budovy, který se původně nacházel vedle této kanceláře, nebo jen o součást základů budovy.
Pracovníci města v kanceláři vyměnili sto let staré trámy, které zakryli roštem z prken a OSB deskami. Na ně pak ještě přijde plovoucí podlaha nebo linoleum. Na snímku Milan Kopelent impregnuje v kanceláři roštová prkna.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video