Voda určená k osvěžení končí v kanystrech chytráků

Veronika Salášková 2013-07-25 00:34:00

Žatec – Zejména v těchto horkých letních dnech ocení obyvatelé Žatce, že se na několika místech ve městě mohou osvěžit a napít se pitné vody. Slouží jim k tomu pítka s pitnou vodou. Najdou se ale i chytráci, kteří si k nim chodí stáčet vodu ve velkém a odnáší si ji domů.

V Žatci jsou namontována celkem čtyři pítka – na Kruhovém náměstí, v Dvořákově ulici, na náměstí Svobody a v ulici Boženy Němcové. Provozují je a vodu do nich dodávají Severočeské kanalizace a vodovody (SČVK).
„Pítka slouží k osvěžení kolemjdoucích obyvatel,“ potvrdila jejich účel Iveta Kardianová, tisková mluvčí SČVK. To ale řada obyvatel města ignoruje a k pítkům si pravidelně a opakovaně chodí pro vodu s velkou zásobou prázdných PET lahví a kanystrů. Naplněné si je pak odnáší domů, aby ušetřili své vlastní náklady na vodu. Samozřejmě na úkor všech.
„Žádné z pítek není měřeno, to znamená, že veškerá voda, která je přesně odebrána, je započítávána do provozních nákladů společnosti. V případě zneužívání pítek, o kterém píšete, je řešením pítko zavřít. Tím bohužel znemožníme přístup ostatním „slušným“ občanům k pitné vodě. Zvažujeme jednání se zástupci města ohledně dané skutečnosti,“ vyjádřila se k námi popsané situaci mluvčí Kardianová.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video