Podnikaví příjemci sociálních dávek. Zkouší získat peníze na novou ledničku

Veronika Salášková 2013-07-26 00:15:00

Žatec – Přizpůsobiví podnikavci vymýšlejí stále další a nové způsoby, jak si přilepšit a zneužít sociální systém. Nyní někteří z nich zkouší získat příspěvky od úřadu práce na zakoupení nového spotřebiče za potvrzení o likvidaci toho starého. Úspěch ale nemají zaručený, na příspěvek nemají nárok automaticky, ale musí splnit několik kritérií.

„V současné době jsme v žatecké pobočce firmy Marius Pedersen zaznamenali několik žádostí o vystavení potvrzení na ekologickou likvidaci staré ledničky na sběrovém dvoře,“ sdělil nám Aleš Nováček ze žatecké provozovny firmy Marius Pedersen. Potvrzení o ekologické likvidaci lednice potřebují sociálně slabí pro úřad práce, pokud chtějí požádat o příspěvek mimořádné okamžité pomoci. Na příspěvek však není nárok, ne každý ho dostane.
„Klienti, kteří zkouší o příspěvek žádat, musí doložit, že se jim spotřebič rozbil. Pracovníci pak šetří přímo v dané rodině, zda spotřebič skutečně nemají. Pokud někdo příspěvek dostane, vyžaduje se po něm finanční spoluúčast na pořízení spotřebiče. Doporučujeme klientům také, aby si zakoupili ne nový, ale starší levnější kus,“ odpověděla nám Eva Bartošová, ředitelka kontaktního pracoviště Úřadu práce v Žatci. Dodala, že v letošním roce mají asi dvacet takovýchto žádostí, které byly přijaty a jsou nyní v řízení.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video