V Žatecké ulici po novém chodníku

Jan Vnouček 2013-07-27 00:55:00

Podbořany – Postavit nejen chybějící chodník k prodejně Kik, ale opravit také pěší komunikace v celé Žatecké ulici. To je záměr podbořanské radnice na příští rok. Ujistil o tom starosta Radek Reindl.

„Nejprve musíme dokončit velké investiční akce, jako jsou zateplení škol a revitalizace Dukelské. Chodník k obchodu s oděvy Kik letos připravíme projekčně. V souvislosti s tím oslovíme i společnost Kik. Je i v jejich zájmu mít slušnou přístupovou cestu,“ sdělil. „Nové chodníky si ale zaslouží celá ulice. Během pár let tam vznikly 2–3 velké obchody, máme tam mateřskou školu. Frekvence chodců se zvýšila. Navíc u vjezdů nejsou u obrubníků bezbariérové nájezdy, takže maminky s kočárky mají problémy s přejezdy,“ zdůvodňuje Reindl nutnost celkové rekonstrukce. Městský odbor investic dostane podle něj za úkol zpracovat odhad nákladů této investice.
Zveřejnění plánu přichází pár týdnů po slovní „přestřelce“ na červnovém zasedání podbořanského zastupitelstva. Během ní se řešilo, kdo může za to, že město nezatlačilo na investora, který stavěl prodejnu Kik, aby k ní za své finance vybudoval i chodník. Nový obchod na konci Žatecké ulice je totiž teď pro chodce přístupný jen po silnici.
Bývalý zastupitel Lumír Šopf kritizoval radnici, že si v rámci stavebního řízení nedala do podmínek vybudování této pěší komunikace, jako se to v minulosti provedlo například v souvislosti s výstavbou supermarketu Billa. Starosta připustil, že se stala chyba. Na druhou stranu ale namítl, že právě kvůli petici iniciované Lumírem Šopfem, která chtěla kvůli místním obchodníkům výstavbě marketu zabránit, město odmítlo developerovi prodat obecní pozemek, kde mohl  chodník vybudovat.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video