Když na věku nezáleží. Hasiči z Nepomyšle slavili nejisté výročí

Jan Vnouček 2013-07-31 00:20:00

Nepomyšl – 140 let od svého založení si v sobotu připomněl Sbor dobrovolných hasičů v Nepomyšli. Místní hasiči však oslavy pojali spíš neoficiálně, protože k definitivnímu potvrzení roku založení jim chybí prameny. Snímky z oslav najdete zde.

„Už nějaký čas si dopisuji s hasičským archívem v Přibyslavi. Tam o nás v jednom dokumentu našli zmínku, proto jsme to letos uspořádali, ale přesný údaj o našem založení zatím neobjevili. Udělali jsme to spíš pro nás, naše kamarády a děti,“ vysvětlil nepomyšlský velitel Vladimír Vázler, proč „oslavy“ pojali neformálně a bez oficialit.
Dětem ovšem na nějakém letopočtu nezáleželo a přes úmorné vedro se pustily do plnění hasičských soutěží, odvážně  ručkovaly po lanové dráze, kterou jim připravil zástupce hasičů z Elektrárny Tušimice, pod dozorem 8. kavalérie Chomutov si vyzkoušely historické střelné zbraně nebo dováděly v tradiční pěně. Atraktivní podívanou pro návštěvníky  byl simulovaný požární zásah členů SDH Podbořany, ukázka práce Záchranářů Žatec a vyhledání zraněné osoby psovodem, minivýstavka starých motocyklů či noční ohňostroj. Poblahopřát a pomoci s organizací přijeli dobrovolní hasiči z Podbořan, Krásného Dvora, Kryr, Vroutku a Buče. Vydařený, ale horký den zakončila venkovní zábava se skupinou Kadence.
Zajímavou cenu dostali v Nepomyšli všichni účastníci hasičského branného závodu. Na stupních vítězů ale stanuli jen ti nejrychlejší.  V nejmladší kategorii do 7 let jednatel SDH Nepomyšl Vilém Dorn odměňuje 1. Pepíka Šebestu, 2. Martina Lněníčka a 3. Tomáše Baboráka.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video