Od plynu se očekávají úspory

Pavel Macák 2013-08-01 00:02:00

Louny – V nejbližší době budou zahájeny v lokalitě lounských ulici Vladimirská, Rakovnická, Pod Nemocnicí a Sportovní výkopové práce v souvislosti s realizací akce výstavby středotlakého plynovodu, který bude zemním plynem zásobovat kotelny v městských objektech na jihu města.

„Jedná se o to, že jsme vypověděli smlouvu s dosavadním, centrálním dodavatelem tepla a teplé užitkové vody KA Contracting ČR, s.r.o. Praha, pro tuto oblast v areálu u nemocnice, protože z jejich strany šlo o nepřiměřené finanční nároky za dodávky tepla. Proto jsme se rozhodli pro samostatné vytápění našich jednotlivých objektů městského úřadu, včetně sportovní haly, městského bazénu a domova pro seniory. Veškeré projektové dokumentace na plynové kotelny v jednotlivých objektech jsou k dispozici a zanedlouho bude vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele,“ uvedla místostarostka Edita Hořejší.
Nový středotlaký plynovod bude napojen na stávající plynovod v křižovatce Vladimirská – Lipová. Samostatná plynofikace objektů by měla být zahájena na podzim a dokončena v první polovině roku 2014, protože smlouva o dodávce tepla končí k 31. srpnu téhož roku. Odhadované náklady na zřízení lokálních kotelen v jednotlivých městských objektech se mají podle předběžného rozpočtu pohybovat kolem dvanácti milionů korun. Výhodou bude, že se jednak sníží ztráty tepla v teplovodech a také by si každý odběratel mohl dodávku tepla regulovat podle vlastních potřeb, čímž se značně sníží spotřeba plynu. „Předpokládáme, že se nám tato investice vrátí během pár let, protože cena takto vyrobeného tepla bude podstatně nižší,“ dodala místostarostka.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video