Nafta z okresu tekla do Mostu

Redakce 2011-07-19 00:20:00

Okres Louny – V posledních měsících se objevilo velké množství případů krádeží nafty ze zaparkovaných vozidel. Některé z nich měla na svědomí dvojice mosteckých mladíků, která řádila na Žatecku a Podbořansku. Policistům se je podařilo zadržet v Libočanech přímo při činu.

Policistům z okresu Louny se podařilo objasnit čtyři krádeže nafty ze zaparkovaných vozidel. Spáchalo je povedené duo mladíků ve věku 19 a 21 let z Mostu. Jak policisté zjistili, sérii krádeží započali někdy v polovině dubna, kdy si v obci Krásný Dvůr vytipovali zaparkovaný nákladní vůz Volvo. Z jeho palivové nádrže odčerpali celkem 330 litrů motorové nafty v hodnotě 11 220 korun.
Druhý na řadě byl volně zaparkovaný kamion před obytným domem v Buškovicích, z jehož nádrže koncem června odcizili asi 400 litrů nafty za 13 200 korun. Ve svém tažení pokračovali o několik dní později v Měcholupech. V tomto případě si u nádraží Českých drah vyhlédli zaparkovaný nákladní au-tomobil DAF a začali s odčerpáváním nafty do připravených kanystrů v jejich vozidle. Byli však při tom vyrušeni a z místa ujeli. Na zem poté vyteklo z palivové nádrže náklaďáku asi 30 litrů paliva. Škoda byla vyčíslena na 1 050 korun. Tato zkušenost je ale nevarovala. S jídlem roste chuť a tak se mladíci vydali krást znovu. Tentokrát do obce Libočany. V neděli 3. července zde chtěli ze zaparkovaného vozidla Scania od-čerpat do připravených kanystrů o objemu 255 litrů co nejvíce nafty. Klec na oba ptáčky spadla poté, když měli přibližně 100 litrů. Na místě je při činu přistihla a zadržela policie. Následně byli oba komisařem služby kriminální policie a vyšetřování obviněni ze spáchání trestného činu krádeže a pokusu trestného činu krádeže spáchaných ve spolupachatelství. Jejich vyšetřování je vedeno na svobodě.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video