Veltěže se pyšní novým obecním domem

Jarka Cibulková 2013-08-28 00:09:00

Veltěže – Investici ve výši 15 miliónů korun si vyžádalo přebudování bývalé budovy školy na Multifunkční objekt ve Veltěžích. V sobotu se pak při velké slávě sešlo mnoho obyvatel, ti starší zde ještě sedávali ve školních lavicích, si přišli nové prostory očíhnout. Dětem se líbilo dětské hřiště, které bude sloužit pro místní mateřskou školu. Starostka obce nedávno jmenovala ředitelku mateřinky Alenu Havránkovou. Více snímků ze slavnosti zde.

V přízemí našly zázemí kanceláře obecního úřadu a sál pro pořádání různých kulturních akcí. První patro zabrala školka s vybavenou kuchyní, ta bude vařit i pro místní obyvatele. Knihovnu a archiv pak najdete v podkroví. „Zatím čekáme, jak nám vyjde dotace, abychom mohli na schody zabudovat plošinu do horních pater pro vozíčkáře,“ vypočítávala starostka obce Věra Posledníková.
Většinu investiční akce pokryla dotace od Státního zemědělského intervenčního fondu, obec na vybudování Multifunkčního domu obdržela 8,7 milionu korun. „Velkou zásluhu má na celé rekonstrukci obec, dobře formulovala své požadavky. Jednalo se o druhou velkou investiční akci v posledních letech. Předtím to byla čistírna odpadních vod a kanalizace,“ sdělil stavební dozor František David.
Zápis do mateřské školky probíhá právě v tomto týdnu. Školka pojme dvacet pět dětí. Atypický nábytek v různých barevných kombinacích vyrobil na míru Zbyněk Filip.
Na hřišti bylo pro děti připraveno plno soutěží, odpolednem provázali šašek a Pat a Mat. Pro dospělé zahrála kapela Miroslava Laksy. Všichni návštěvníci navíc obdrželi občerstvení a pití zdarma.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video