S Jiřím Hamousem se přišly rozloučit stovky lidí

Redakce 2013-09-03 09:58:00

Žatec – Pohřeb Jiřího Hamouse, primáře chirurgického oddělení žatecké nemocnice a manžela žatecké starostky Zdeňky Hamousové, se konal ve středu 28. srpna ve 13 hodin ve smuteční síni žateckého hřbitova. Jiří Hamous zemřel na následky zranění hlavy ve středu 21. srpna v nemocnici v Ústí nad Labem. Policie zatím okolnosti zranění vyšetřuje. O velké oblibě Jiřího Hamouse mezi lidmi svědčí, že se jich s ním přišlo rozloučit tolik, že kapacita smuteční síně nestačila a odhadem dvě stovky smutečních hostů stály během obřadu venku před touto budovou. 

Pražská ulice a okolní uličky byly v době pohřbu obestavěny velkým množstvím aut a dopravu na místě řídila dopravní a městská policie.
Jako vzpomínku na oblíbeného člověka – sportovce Jiřího Hamouse uveřejňujeme článek Miroslava Černého z Libořic.
V pátek 23. 8. 2013 jsem s úžasem, smutkem a mrazením v zádech četl v tisku šokující, smutnou zprávu, že náhle a nečekaně zemřel primář žatecké chirurgie MUDr. Jiří Hamous. V hlavě se mi promítl celý film, jak jsme se poznali, když nás jako 11–12leté kluky dal dohromady jako žákovské družstvo nestor národní házené v Žatci p. Ant. Jelínek. Vychoval z nás dobré družstvo, které v té době dosahovalo slušných výsledků. Jirka Hamous byl vždy slušný kluk jak na hřišti, tak mimo hřiště. I když později náš kolektiv život rozprášil do všech stran naší republiky, všechny nás spojovala jakási nitka soudržnosti, jako vzpomínka na skvělý kolektiv v družstvu mládeže.
Po skončení lékařské fakulty přesedlal Jirka Hamous na fotbal. Ale pro náš oddíl stále zůstal jako by náš člen. Tak jako dříve brankář řešil situace na brankovišti, tak později řešil daleko složitější situace jako lékař a později primář na chirurgii Nemocnice Žatec. Jiřímu Hamousovi slušnost, přirozená inteligence a čestné jednání zůstaly celý život. Pro jeho lidský přístup byl oblíben mezi bývalými i současnými sportovci i mimo město Žatec. Oblíben byl i mezi spolupracovníky žatecké nemocnice. Dovolím si zde napsat, že jej měla ráda i drtivá většina jeho pacientů. Čest jeho památce!
Za bývalé spoluhráče a bývalý výbor oddílu národní házené Miroslav Černý, Libořice

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video