Ševce nalezli u řeky mrtvého

Veronika Salášková 2013-09-11 00:07:00

Žatec, Zálužice – S žádostí o pomoc při vyšetřování úmrtí Josefa Šoufka (na snímku) ze Žatce, se na veřejnost obrátili policisté. Mrtvého ho na břehu Ohře za obcí Zálužice objevil kolemjdoucí rybář. Kriminalisté se snaží sestavit obraz posledních hodin jeho života a hledají svědky, kteří ho v inkriminovanou dobu potkali.

Josef Šoufek (66) zmizel v ranních hodinách ve středu 28. srpna z ševcovské dílny v Žatci. Do práce měl přijet okolo půl třetí ráno. V dílně následně pracoval, okolo šesté hodiny v ní už ale nebyl. Zmizení Josefa Šoufka nahlásila policii ještě toho dne jeho manželka. Josefa Šoufka objevil v pátek 30. srpna okolo 10. hodiny mrtvého za mostem u Zálužic rybář jdoucí po opačném břehu řeky. „Pracujeme se dvěma verzemi. S tím, že na jeho smrti mohla mít podíl cizí osoba a pak pracujeme s verzí, že spáchal sebevraždu. Podle zjištěných skutečností a okolností se přikláníme k verzi, že se jednalo o sebevraždu,“ sdělil Martin Charvát, vrchní komisař krajské kriminálky. Dodává, že policie předpokládá, že na místo činu Josef Šoufek dorazil ze Žatce pravděpodobně pěšky. Byl 165 cm vysoký, měl krátce střižené prošedivělé vlasy. Na sobě měl modrobílou kostičkovanou flanelovou košili, montérkové kalhoty zavázané v pase provázkem na tkaničku. Na nohách měl černé pracovní sandály s pevnou špičkou a pravděpodobně v ruce nesl pánskou tašku na přezku.
„„Po tašce zatím pátráme, stejně jako po látkové zástěře, která byla silně umazaná od ševcovského lepidla. Kdyby je někdo našel, ohlaste nám prosím jejich nález. Žádáme také veřejnost a případné svědky, aby nám pomohli při objasnění případu a zmapování časového snímku dne. V případě, že jste tohoto muže ve středu 28. srpna v ranních nebo dopoledních hodinách potkali, tak se prosím obraťte na linku 158 nebo své svědectví poskytněte policistům na nejbližší policejní služebně,“ požádal Martin Charvát.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video