Úvod   /   Zprávy   /   Nekonečný boj s holuby

Nekonečný boj s holuby

Pavel Macák 2013-09-13 01:20:00

Louny – Zdivočelí holubi jsou již řadu let nemalým problémem v Lounech. Radnice se touto problematikou intenzívně zabývá, ale výsledky jsou mizivé. Ptáci se životu ve městě velice dobře přizpůsobili a navíc nacházejí dostatek možností hnízdění na půdách starších domů v centru města i na jiných místech.

V současné době se proti nim postupuje odchytem do klecí umístěných v centru města. Jen vloni se tímto způsobem podařilo odchytit 840 holubů. Letos se připravuje další akce na snížení jejich počtu. „S její realizací však budeme muset počkat na podzimní a zimní měsíce, kdy nedostatek přirozené potravy přiměje ptáky stáhnout se do obydlených území, kde pak tvoří hejna. Akce bude samozřejmě probíhat v úzké spolupráci se Státní veterinární správou a za jí stanovených podmínek. V první polovině roku již město na snížení stavu holubů vynaložilo částku třiceti tisíc korun,“ uvedla vedoucí odboru Blanka Sunkovská.
Již v roce 1997 byli ve městě vypuštěni tři sokoli stěhovaví, kteří měli na populaci holubů působit především rušivě. V poslední době se snižování počtu holubů zajišťuje odchytem nebo odstřelem. „K řešení tohoto problému by mohli přispět i občané tím, aby ptáky nekrmili, a majitelé nemovitostí, kteří by měli umisťovat sítě a zamezit hnízdění v půdních prostorách,“ dodala Sunkovská.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video