Nová školka? Nejdříve na konci října

Veronika Salášková 2013-09-13 00:37:00

Žatec – Plánovaná nová školka, která má vzniknout na Základní škole Petra Bezruče v Žatci, otevře nakonec později. V minulém týdnu v ní teprve začaly stavební úpravy. Děti tak přivítá až na konci října.

Původně se počítalo s tím, že mateřská škola otevře od začátku školního roku – 2. září. Toho dne však do školky místo rodičů s dětmi nakráčeli řemeslníci. Staveniště bylo firmě Azistav Dobříčany, která zvítězila ve výběrovém řízení, předáno ve čtvrtek 29. srpna. Firma má na provedení stavebních úprav pět týdnů. Vedení města rozhodlo, že mimo původně plánovaných prací proběhne rovnou i výměna oken. „Na základě schůzek a komunikace s rodiči, kteří mají zájem umístit své děti do nové mateřské školy, bylo rozhodnuto, že termín konec září není ze strany rodičů striktně vyžadován a že se při celkové úpravě provede rovnou i výměna oken v této části školy, což je požadavek vzešlý z energetického auditu,“ vysvětlil místostarosta Jan Novotný. Odhaduje se, že stavební práce by město měly vyjít asi na 2,5 milionu korun.
Školka by měla být otevřena na konci října. Zázemí nabídne třiceti dětem, pro něž se už místa ve stávajících mateřských školách ve městě nenašla.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video