Školka oslavila půl století

Jan Vnouček 2013-09-20 00:52:00

Podbořany – Už padesát let slouží dětem podbořanská mateřská škola v Hlubanské ulici. Proto se zde v sobotu sešlo přes třicet bývalých zaměstnanců, aby se potěšili při dětských vystoupeních, zavzpomínali si na uplynulá léta a prohlédli si moderní prostory mateřinky. A bylo se určitě za čím ohlížet, protože podle statistik se za tu dobu ve školce vystřídali tisíce dětí, 69 učitelek, na šest desítek provozních zaměstnanců a kupodivu pouze tři ředitelky. Více snímků ze slavnosti zde.

Na oficiální výroční oslavu dorazily i dvě „zakladatelky“, které byly při tom, když se zařízení 16. září 1963 otevíralo. Kuchařka Eliška Dušková, která zdejším dětem vařila 23 let, si uchovala hezké vzpomínky. Hezký je ale podle ní i současný stav školy. „Moc se mi tu líbí. Všechno je nové a třídy jsou pěkně zařízené,“ chválila. Jen slova chvály měla i učitelka Eva Zimmermanová (rozená Česká). Pro ni nástup do Hlubanské znamenal první, a tedy nezapomenutelné pracovní angažmá. „Paní Viléma Churanová dbala na to, abychom se něco naučily, poradila, ale dala nám i důvěru při samostatné práci,“ připomněla první ředitelku školky, která v ní vládla dlouhých šestatřicet let. „Děti jsou tu na prvním místě, myslí se tu na ně a to je základ,“ dodala.
Pro všechny někdejší pracovníky při-pravila současná ředitelka Iveta Haragová asi třicetistránkový výtah ze školní kroniky s vyčerpávajícím soupisem událostí a personálií z celého půlstoletí.
„Jim to tady patří,“ zdůraznila několikrát ředitelka MŠ Hlubanská v Podbořanech Iveta Haragová. Na snímku s dětmi při jejich vystoupení.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video