Postrach zahrádek dopaden

Veronika Salášková 2013-09-26 06:32:00

Žatec – Fantoma zahrádkářských kolonií se podařilo odhalit žateckým policistům. Pachatel toto léto vykradl přes dvacet chatek a způsobil škodu 90 tisíc korun.

Sérii vloupání do zahradních chat na Žatecku má na svědomí 32letý Žatečan. V průběhu letních se vloupal do celkem 21 zahrádkářských objektů. Své tažení zahájil hned začátkem července a postupně se vloupával a kradl v lokalitách U Spáleného mlýna, Pod Bílým vrchem, U Oharky, v kolonii Kamenný vrch, Loučky či v ulicích Mostecká, Čeradická, Libočanská cesta, U Flory a Stroupečská. Ve dvou případech se muž vydal i do blízkých Libočan, kde navštívil zahradní chatky u potoka Liboc.
V hledáčku jeho zájmu se ocitly hlavně různé elektrické kabely, ale i domácí elektrospotřebiče, elektrické nářadí, potraviny, alkohol a další věci. Celková škoda, kterou svým jednáním napá-chal, byla vyčíslena na bezmála 90 tisíc korun. „Uvedených skutků se mladý muž dopustil i přesto, že byl začátkem tohoto roku za krádeže odsouzen Okresním soudem v Lounech k podmíněnému trestu odnětí svobody na jeden rok se zkušební dobou v trvání tří let. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej za tuto trestnou činnost obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ sdělila mluvčí lounské police Jaromíra Střelcová. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí muži trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. „Obviněný je vyšetřován na svobodě,“ dodala mluvčí Střelcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video