Místostarosta zneužil pravomoc, když vyhrožoval strážníkovi, rozhodl soud

Jarka Cibulková 2013-10-31 01:21:00

Louny, Postoloprty – Za neseriózní a mocenský postoj označila samosoudkyně Okresního soudu v Lounech chování bývalého místostarosty a současného zastupitele města Postoloprt Vojtěcha Bernarda (39) – na snímku, a odsoudila ho za zneužití pravomoci úřední osoby na jeden rok odnětí svobody se zkušební dobou na dvě léta. Obžalovaný si na místě ponechal lhůtu na možné odvolání.

Bývalý místostarosta byl uznán vinným obžalobou státního zástupce. V létě 2010 měl strážníky po dopravním přestupku podnikatelky v centru města osočovat, co si dovolili zdržovat a pokutovat bezúhonnou občanku, že městská policie byla zřízena kvůli něčemu jinému. A ať zváží své další trvání u městské policie. Oba strážníci chápali telefonát jak jasné vyhrožování, obžalovaný byl navíc v době dovolené starosty nejvýše postaveným radnice.
U soudu vypovídali zastupitelé i přímo vedení postoloprtské radnice. Většina ze svědků se shodla na tom, že poškozený strážník Matouš svou práci vykonával dobře. Podle současného místostarosty M. Solara je poškozený strážník jeden z nejaktivnějších, svědomitý a důrazný, proto si podle něho lidi na něj stěžují.
„Obžalovaný se mohl strážníkům omluvit, že to řekl v afektu, ale ne, on ještě volal starostovi a řediteli městské policie a stěžoval si, jedná se z jeho strany jasně o mocenský postoj,“ odůvodnila rozsudek soudkyně. Při sazbě jeden až pět let soud ukládal trest při samotném okraji dolní hranice.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video