Záhorský vystoupil proti ODS! Je to pokrytectví, nebo sebekritika?

Jan Vnouček 2013-11-07 00:37:00

Podbořany – KSČ, KSČM, ODS a TOP09 jsou strany, které v letech 1948 až 2012 nejvíc poškodily naši zemi! Tak na jmenované politické subjekty zaútočil velký billboard podepsaný jménem „Dr. Záhorský“, který se těsně před mimořádnými volbami objevil v Podbořanech.

Jeho autor ho vylepil u budovy bývalé polikliniky, která je v majetku právě podbořanského zastupitele a radního Vladimíra Záhorského. Lékař a bývalý politik jeho instalaci navíc sám avizoval v emailech, které rozeslal na stovky adres, což  potvrdili někteří příjemci. Na přímou otázku našeho týdeníku, zda je skutečně jeho původcem to nepopřel, ale odmítl se k tomu jakkoliv vyjádřit.
Na verbálním útoku proti KSČ, KSČM a TOP09 by nebylo nic zvláštního, protože negativní kampaň je sice kontroverzní, ale legitimní předvolební metodou. Kuriózní spíše je, že Záhorský za zemského škůdce označil i Občanskou demokratickou stranu. A to především proto, že tuto partaj v regionu spoluzakládal a hájil její barvy 22 let. Navíc nebyl pouhým řadovým členem, ale dlouhé roky patřil do jejího krajského vedení a tudíž měl vliv i na stranické směřování.
Na to poukazuje například předseda podbořanské buňky ODS Radek Reindl. „Upřímně řečeno tomu moc nerozumím a nechápu to. Spíš mi to připadá úsměvné, trapné a pokrytecké, protože tím vlastně útočí sám na sebe. Jako by říkal, dokud jsem měl funkce a dokud jste mě platili, bylo to v pořádku. Byl dlouhá léta ve vedení krajské ODS, byl poslanec, krajský zastupitel, byl ikskrát členem stranického kongresu, a nic proti tomu, že ODS podle něj škodila zemi, neudělal,“ poukazuje podbořanský starosta. „Jsem rád, že ódeesku už opustil,“ dodává Reindl.
MUDr. Vladimír Záhorský byl v roce 1992 za ODS poslancem federálního shromážděním, v letech 2000 až 2008 zasedal v Zastupitelstvu Ústeckého kraje a mezi roky 2005 až 2010 patřil do úzkého vedení krajské stranické organizace, kterou řídil z pozice místopředsedy. Od roku 2006 je členem zastupitelstva města Podbořany. Letos v únoru z ODS odešel s odůvodněním, že nesouhlasí s její politikou. V létě v Podbořanech vzbudilo bouři nevole jeho rozhodnutí ukončit provoz podbořanské polikliniky, kterou vlastní.
Hlas lidu na billboardu Vladimíra Záhorského.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video