Lounský poslanec Michal Kučera složil slib a chce pomoci kraji i okresu

Pavel Macák 2013-11-26 09:36:00

Okres Louny – Ustavující schůze Poslanecké sněmovny v jejím 7. volebním období se uskutečnila v pondělí 25. listopadu v jednacím sále Poslanecké sněmovny, kde nově zvolení poslanci složili slib. Byl mezi nimi rovněž lounský občan a zastupitel města Michal Kučera, který byl zvolen z krajské kandidátky TOP 09. Položili jsme mu ještě před složením jeho poslaneckého slibu tři otázky.

Máte již nějakou představu, ve které komisi byste rád pracoval a jaké jsou vaše cíle v poslanecké funkci?
Ve Sněmovně bych se rád zaměřil na témata hospodářská a životního prostředí. Budu tedy usilovat o vstup do výboru pro životní prostředí a do výboru hospodářského. Tyto oblasti jsou dány zejména mou profesní specializací, ale také potřebami našeho kraje. TOP 09 bude v opozici, nicméně nechceme být opozicí s nulovou tolerancí vůči vládě a ani opozičněsmluvně“ kývat na každý socialistický nepodarek“. Budeme chtít podporovat dobré a lidem naší země prospěšné zákony nehledě na předkladatele. Tedy podpoříme i smysluplné návrhy nové koalice.
V čem a jak budete pomáhat okresu i městu Louny a jaké budou vaše priority a snahy?
Chtěl bych prosazovat hlavně krajská témata společně s krajskými kolegy z ostatních stran. Budu chtít najít shodu a společnou podporu u jednotlivých témat, tak aby poslanci za Ústecký kraj dokázali potřebný zákon protlačit nehledě na stranické tričko. Musíme být prostě vidět a slyšet! Takže jak zaznívalo v kampani: dostavba R7, podpora investic v Ústeckém kraji a další…
Kdy a kde v okrese otevřete poslaneckou kancelář a na koho se budou moci lidé ve Vaší nepřítomnosti obracet?
V kraji a okrese budu chtít být co nejčastěji.  Ať už na krajských či městských zastupitelstvech, v podnicích a organizacích do kterých mne pozvou… Komunikace je možná telefonicky nebo emaily, poté co najdeme vhodné prostory (což se poněkud táhne) budou otevřeny i poslanecké kanceláře v krajském městě a v Lounech. V krajské kanceláři je možný kontakt na našeho krajského manažera Rostislava Kadlece, mými asistenty jsou Pavel Janda, který se jako právník bude zabývat zejména legislativou a Radka Ostřížová, která je zodpovědná za organizaci a administrativu. Veškeré kontakty jsou samozřejmě na našich webových stránkách. Děkuji za odpovědi.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video